Sådan hjælper StreamCloud danske gymnasier og studenter med at gennemføre på trods af Corona

Det Forsømte Forårs overførte betydning får en helt anden og meget mere lavpraktisk tone på grund af Coronasituationen. Når man har arbejdet benhårdt i 3 år på at få huen på og pludselig ikke må mødes i mængder for at fejre det, stiger frustrationen og fortvivlelsen.

StreamCloud videoarkiv har en løsning, der gør det muligt at gennemføre, og selvom det ikke er den ideelle måde, så er det – trods alt – bedre at noget kan lykkes, frem for at aflyse helt.

Hvad kan StreamCloud for 3.G’erne?

Egentlig bruges StreamCloud typisk af eksempelvis konferencer, hvor man livestreamer for at flere kan se med.

I forhold til gymnasierne, universiteterne og lign., så kan StreamCloud dog også gøre rigtig meget og til en meget fordelagtig økonomi.

Case: dimissionsarrangement

Lad os tage udgangspunkt i en case, hvor Storeby Gymnasie gerne vil gennemføre dimissionen i stedet for at aflyse den:

Behovet er at få eventen gennemført på en måde, så medstuderende, familie og venner kan se med uden at være fysisk til stede. Undervejs i dimissionen er der en side-event, hvor et awardshow i en anden bygning, hvor forskellige priser og kåringer deles ud.

Sådan fungerer det på dagen

  1. Vi kommer ud med mandskab og videoproduktionsudstyr
  2. Kameraer stiller op, stedets lydanlæg tilsluttes, storskærm integreres og netværksforbindelse etableres
  3. Vi stiller 2-3 stationære kameraer i hovedsalen og for at kunne have awardshowet med, sættes et fast, fjernstyret “robotkamera” op i dét lokale
  4. En eller flere smartphones kan tilknyttes hvis der er behov for at nogle er mobile og kan gå rundt og filme – dette integreres i den samlede videoproduktion.
  5. På forhånd laver vi en kanal på StreamCloud, så seerne har adgang til at følge med. Denne kan være fuldt offentlig eller der kan sættes forskellige adgangsbegrænsninger på, så eks. kun familier med invitationskoder kan komme ind. Disse koder kan eksempelvis sendes ud via skolens elev/forældre-intra.
  6. Efterfølgende kan materialet blive liggende i arkivet, så det er tilgængelig i en forudaftalt periode. Typisk 1 måned.

Vil du vide mere?

[gravityform id="1"]

Artikler om tilsvarende emne

Kommentarer